Przedstawiam Wam mój autorski przepis na pieczarki w zalewie octowej, który bije rekordy popularności na naszych imprezach domowych. Świetny jako przekąska.
Strony
▼
Strony
▼
piątek, 25 stycznia 2013
niedziela, 20 stycznia 2013
Puree bez ziemniaków wg Nigelli
Wczoraj wieczorem oglądałam kolejny odcinek gotowania z Nigellą i bardzo zaciekawiła mnie propozycja przygotowania do obiadu szybkiego puree, w którym nie ma ani gram ziemniaków.
Takie małe oszustwo ale na zdrowej kaszy.
Takie małe oszustwo ale na zdrowej kaszy.
W związku z tym, że w dniu dzisiejszym przygotowywałam wątróbkę drobiową z cebulką i jabłkiem, a w domu jak na złość ziemniaków brak :), postanowiłam przygotować to cudo.
I wiecie co Wam powiem, warto było poeksperymentować ponieważ smakowało wyśmienicie.
I wiecie co Wam powiem, warto było poeksperymentować ponieważ smakowało wyśmienicie.
czwartek, 17 stycznia 2013
Pierogi z borowikami
Pierogi :)
Uwielbiam je w każdej postaci, co prawda najczęściej przygotowuje pierogi ruskie, ale po ostatnim odwiedzeniu jednego z moich ulubionych blogów "ChilliBite" postanowiłam przygotować pierogi z grzybami. Spróbujcie bo warto.
wtorek, 8 stycznia 2013
Tiramisu
Krótko i na temat... najlepszy deser pod słońcem.
Lekki, słodki, delikatnie alkoholowy, z uprażonymi migdałami i delikatnym aromatem kawy.
Mniam....
A pod przepisem mały dodatek muzyczny dla Was :)
niedziela, 6 stycznia 2013
Kruche ciasteczka wyciskane przez maszynkę
No i w końcu smaki mojego dzieciństwa :) ciasteczka wyciskane przez maszynkę, tak zwykłe, tak kruche, tak pyszne...palce lizać
Przygotowywała je moja babcia, moja mama i teściowa a teraz przygotowuje je ja :)
Dla mnie to śląskie ciasteczka z dziada pradziada.
Gwarantuje Wam, że po przygotowaniu nie zdążycie wyjąć wszystkich z piekarnika a połowy już ubędzie.
Świetne do podjadania na imprezie, spróbujcie a nie pożałujecie.
Przygotowywała je moja babcia, moja mama i teściowa a teraz przygotowuje je ja :)
Dla mnie to śląskie ciasteczka z dziada pradziada.
Gwarantuje Wam, że po przygotowaniu nie zdążycie wyjąć wszystkich z piekarnika a połowy już ubędzie.
Świetne do podjadania na imprezie, spróbujcie a nie pożałujecie.
czwartek, 3 stycznia 2013
Ryba w soli
Mam nadzieję, że po świętach nie macie jeszcze przesytu zdrowych i smacznych rybek, bo ja dzisiaj polecam Wam pstrągi w skorupie solnej. Estetycznie wyglądają, dobrze smakują i mogą zrobić furorę podczas spotkania ze znajomymi. A do tego ich wykonanie zajmie Wam ok. 30 minut :), co dla kobiet pracujących, zapewne jest dużym atutem.
środa, 2 stycznia 2013
Naleśniki ze świeżą zieleniną
Pomysł na szybki obiad gdy w lodówce macie kilka produktów, mało czasu i apetyt na coś ze zdrową świeżą zieleniną :) W moim wydaniu był szpinak baby ale możecie go zastąpić rukolą, roszponką itp... według gustu i uznania.