Przedstawiam Wam mój autorski przepis na pieczarki w zalewie octowej, który bije rekordy popularności na naszych imprezach domowych. Świetny jako przekąska.
piątek, 25 stycznia 2013
niedziela, 20 stycznia 2013
Puree bez ziemniaków wg Nigelli
Wczoraj wieczorem oglądałam kolejny odcinek gotowania z Nigellą i bardzo zaciekawiła mnie propozycja przygotowania do obiadu szybkiego puree, w którym nie ma ani gram ziemniaków.
Takie małe oszustwo ale na zdrowej kaszy.
Takie małe oszustwo ale na zdrowej kaszy.
W związku z tym, że w dniu dzisiejszym przygotowywałam wątróbkę drobiową z cebulką i jabłkiem, a w domu jak na złość ziemniaków brak :), postanowiłam przygotować to cudo.
I wiecie co Wam powiem, warto było poeksperymentować ponieważ smakowało wyśmienicie.
I wiecie co Wam powiem, warto było poeksperymentować ponieważ smakowało wyśmienicie.
czwartek, 17 stycznia 2013
Pierogi z borowikami
Pierogi :)
Uwielbiam je w każdej postaci, co prawda najczęściej przygotowuje pierogi ruskie, ale po ostatnim odwiedzeniu jednego z moich ulubionych blogów "ChilliBite" postanowiłam przygotować pierogi z grzybami. Spróbujcie bo warto.
wtorek, 8 stycznia 2013
Tiramisu
Krótko i na temat... najlepszy deser pod słońcem.
Lekki, słodki, delikatnie alkoholowy, z uprażonymi migdałami i delikatnym aromatem kawy.
Mniam....
A pod przepisem mały dodatek muzyczny dla Was :)
niedziela, 6 stycznia 2013
Kruche ciasteczka wyciskane przez maszynkę
No i w końcu smaki mojego dzieciństwa :) ciasteczka wyciskane przez maszynkę, tak zwykłe, tak kruche, tak pyszne...palce lizać
Przygotowywała je moja babcia, moja mama i teściowa a teraz przygotowuje je ja :)
Dla mnie to śląskie ciasteczka z dziada pradziada.
Gwarantuje Wam, że po przygotowaniu nie zdążycie wyjąć wszystkich z piekarnika a połowy już ubędzie.
Świetne do podjadania na imprezie, spróbujcie a nie pożałujecie.
Przygotowywała je moja babcia, moja mama i teściowa a teraz przygotowuje je ja :)
Dla mnie to śląskie ciasteczka z dziada pradziada.
Gwarantuje Wam, że po przygotowaniu nie zdążycie wyjąć wszystkich z piekarnika a połowy już ubędzie.
Świetne do podjadania na imprezie, spróbujcie a nie pożałujecie.
czwartek, 3 stycznia 2013
Ryba w soli
Mam nadzieję, że po świętach nie macie jeszcze przesytu zdrowych i smacznych rybek, bo ja dzisiaj polecam Wam pstrągi w skorupie solnej. Estetycznie wyglądają, dobrze smakują i mogą zrobić furorę podczas spotkania ze znajomymi. A do tego ich wykonanie zajmie Wam ok. 30 minut :), co dla kobiet pracujących, zapewne jest dużym atutem.
środa, 2 stycznia 2013
Naleśniki ze świeżą zieleniną
Pomysł na szybki obiad gdy w lodówce macie kilka produktów, mało czasu i apetyt na coś ze zdrową świeżą zieleniną :) W moim wydaniu był szpinak baby ale możecie go zastąpić rukolą, roszponką itp... według gustu i uznania.
Subskrybuj:
Posty (Atom)