KUCHNIA MŁODEJ ŚLĄZACZKI :)
Strony
(Przenieś do…)
Strona główna
▼
Strony
(Przenieś do…)
Przepisy
O mnie
▼
poniedziałek, 22 grudnia 2014
Jak przygotować bulion warzywny - krok po kroku
Składniki:
3 cebule
4 marchewki
200 g pieczarek
1 czerwona papryka
1 por
2 pomidory
1 seler
1-2 pietruszka
5 ząbków czosnku
2 szklanki liści szpinaku
2 łyżki oliwy z oliwek
świeża pietruszka
10 ziaren pieprzu
sól morska według uznania
Plyta na święta
3 TENORS AT CHRISTMAS
Domingo, Pavarotti, Carreras
piątek, 19 grudnia 2014
Filetowanie ryby
Czyszczenie ryby
czwartek, 11 grudnia 2014
Rogaliki w marmoladom wg Ewy Wachowicz
Składniki:
500 g mąki
50 g drożdży
250 g masła
2 jajka
2 łyżki cukru
2 łyżki kwaśnej śmietany
szczypta soli
marmolada
cukier puder
poniedziałek, 14 lipca 2014
Mrożenie natki pietruszki i liści selera
Pierwsze zapasy przed okresem jesienno-zimowym przygotowane. Na pierwszy rzut poszły liście selera korzeniowego i pietruszki. Uwielbiam.... a ten zapach
wtorek, 24 czerwca 2014
Krakowski Kazimierz
sobota, 1 marca 2014
Wątróbka z jabłkiem i cebulką
Składniki:
40 dag wątróbki drobiowej
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
1 twarde jabłko
3 łyżki śmietanki kremówki
3 łyżki wina czerwonego
koperek lub pietruszka
sól, pieprz do smaku
sobota, 22 lutego 2014
Najlepsza sałatka świata - z granatem i orzeszkami
1 opakowanie sałaty mix
1 czerwona papryka
1 mała
czerwona cebula
pól awokado (można tez dodać trochę mango)
pól granata
słonecznik i orzeszki ziemne
(po dużej łyżce)
1 łyżka octu balsamicznego
łyżeczka sosu sojowy
3- 4 łyżki oliwy z oliwek lub pestek winogron
łyżeczka przyprawy chińskiej pięć smaków
pieprz , kurkuma, imbir
- troszeczkę do smaku
opcjonalnie 2 łyżki startego sera żółtego
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer