sobota, 1 marca 2014

Wątróbka z jabłkiem i cebulką


Składniki:
  • 40 dag wątróbki drobiowej
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 twarde jabłko 
  • 3 łyżki śmietanki kremówki 
  • 3 łyżki wina czerwonego 
  • koperek lub pietruszka
  • sól, pieprz do smaku 
Sposób przygotowania:
  • cebulę kroimy na piórka i dusimy na patelni z dodatkiem soli i pieprzu
  • wątróbkę oczyścić i podkroić na mniejsze kawałki 
  • wątróbkę dodajemy do cebuli i smażymy ok. 3 minut
  • do tego dodajemy jabłka (pokrojone w kostkę) oraz plasterki czosnku
  • zalewamy śmietanką i winem
  • dusimy pod przykryciem ok. 8-10 minut 
  • doprawiamy solą, pieprzem i koperkiem 
SMACZNEGO

3 komentarze:

  1. Zapraszamy do cyklicznego konkursu dla blogerów, w którym można powalczyć o ruch u siebie na blogu i zapas bakalii do najbliższych przepisów http://on.fb.me/1s9IoNf

    OdpowiedzUsuń
  2. Łał! świetne! muszę spróbować!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...