Składniki:
- 40 dag wątróbki drobiowej
- 1 duża cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 twarde jabłko
- 3 łyżki śmietanki kremówki
- 3 łyżki wina czerwonego
- koperek lub pietruszka
- sól, pieprz do smaku
- cebulę kroimy na piórka i dusimy na patelni z dodatkiem soli i pieprzu
- wątróbkę oczyścić i podkroić na mniejsze kawałki
- wątróbkę dodajemy do cebuli i smażymy ok. 3 minut
- do tego dodajemy jabłka (pokrojone w kostkę) oraz plasterki czosnku
- zalewamy śmietanką i winem
- dusimy pod przykryciem ok. 8-10 minut
- doprawiamy solą, pieprzem i koperkiem
Zapraszamy do cyklicznego konkursu dla blogerów, w którym można powalczyć o ruch u siebie na blogu i zapas bakalii do najbliższych przepisów http://on.fb.me/1s9IoNf
OdpowiedzUsuńŁał! świetne! muszę spróbować!
OdpowiedzUsuńrewelacja, polecam
OdpowiedzUsuń