- 1 opakowanie sałaty mix
- 1 czerwona papryka
- 1 mała czerwona cebula
- pól awokado (można tez dodać trochę mango)
- pól granata
- słonecznik i orzeszki ziemne (po dużej łyżce)
- 1 łyżka octu balsamicznego
- łyżeczka sosu sojowy
- 3- 4 łyżki oliwy z oliwek lub pestek winogron
- łyżeczka przyprawy chińskiej pięć smaków
- pieprz , kurkuma, imbir - troszeczkę do smaku
- opcjonalnie 2 łyżki startego sera żółtego
- do miski wrzucamy sałatę i pokrojoną w kostkę paprykę,
- następnie dodajemy czerwoną cebulę - wąskie paseczki,
- dodajemy awokado pokrojone na plasterki,
- do tego pestki granatu,
- podpiec na złoty kolor na patelni słonecznik i orzechy (w trakcie pieczenia posolić)
- wszystko wymieszać
- dodać olej, ocet, sos sojowy i przyprawy
- wymieszać i pozostawić na 15 minut aby smaki się "przegryzły".
Smacznego
już zjadłam :) Pychotka :)
OdpowiedzUsuńWypróbowałam. Szybka i zdrowa sałatka. Potwierdzam pychotka !!!
OdpowiedzUsuńCieszy mnie bardzo, że Wam smakuje :P
OdpowiedzUsuńsuper pomysł na sałatkę!! Ponieważ sprzedajemy bardzo dużo sałatek to wykorzystamy ten pomysł w swojej ofercie. Dzięki za przepis.
OdpowiedzUsuń