- dwie piersi z kurczaka
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- jarzyna z rosołu (marchew, pietruszka, seler)
- cukinia
- cebula
- czosnek
- przyprawy (sól, pieprz, tymianek, domowa vegeta)
- odrobina masła
- torebka do pieczenia
- pierś z kurczaka nacinamy w środku nożem (delikatnie , żeby nie przeciąć / lub rozbić)
- do kieszeni lub na rozbitą pierś nakładamy przyprawy wedle uznania ( domowa vegeta, sól, pieprz tymianek i trochę masła
- paprykę (obraną ze skórki), cukinię i jarzynę pokrojona w kostkę - umieszczamy w kieszeni drobiowej i związujemy nicią lub długą wykałaczką tak żeby utworzyć roladę
- całość smarujemy przyprawami i do lodówki na przynajmniej ½ godz.
- roladę wkładamy do torebki do pieczenia, dodajemy pozostałą paprykę, czosnek, cebulę, trochę masła, odrobina wody i zamykamy dokładnie torebkę do pieczenia
- od góry torebkę nakłuwamy w kilku miejscach wykałaczką aby podczas pieczenia nie pękła
- wkładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w piekarniku przez ok. 50 min w 180st
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz