wtorek, 17 września 2013

Pasta kanapkowa z kurczaka i papryki

Polecam wszystkim przygotowywanie domowych past kanapkowych, które nie zawierają konserwantów i innych dziwnych ulepszaczy. Pastę z kurczaka przygotujesz w 5 minut a jej smak jeszcze długo pozostanie w Twojej pamięci. Inspiracja z bloga kasia-gotuje.pl, który serdecznie polecam




Składniki:
  • 3 małe ugotowane udka z kurczaka (lub 2 duże)
  • papryka czerwona 
  • 8 małych pieczarek 
  • 1 cebula 
  • sól
  • pieprz 



Sposób przygotowania:
  • gotowane udka (najlepiej wykorzystać z zupy) - obieramy i mięsko wrzucamy do blendera,
  • kroimy w większą kostkę paprykę, pieczarki i cebulę a następnie wszystko smażymy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek ok.  10-15 min, ciągle mieszając,
  • warzywa wrzucamy do blendera, dodajemy sól, pieprz (ewentualnie tymianek) i blendujemy na gładką pastę
SMACZNEGO


P.S. skład past sklepowych to m.in. woda, olej roślinny, regulator kwasowości, kwas mlekowy, kwas cytrynowy, guma guar, guma ksantanowa, benzoesan sodu itp... WYBÓR NALEŻY DO WAS

2 komentarze:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...