środa, 16 października 2013

Pasztet z cieciorki - pasta kanapkowa

 
Składniki: 
  • 1 puszka cieciorki 
  • mała cebula
  • ugotowana marchewka 
  • 2 łyżki masła 
  • 1 szczypta soli 
  • 1 szczypta świeżo zmielonego pieprzu 
  • 1 szczypta ostrej papryki w proszku
  • 2 szczypty majeranku
  • 2 szczypty suszonej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego  
  • ewentualnie 2-3 łyżki rosołu lub oliwy 



Sposób przygotowania:
  • kroimy cebulę w kosteczkę i smażymy na maśle na złoty kolor 
  • cieciorkę należy odcedzić na sitku i przełożyć do naczynia w którym będzie miksowana pasta 
  • do cieciorki dodać ostudzoną cebulę z pozostałym masłem i pokrojoną na plasterki ugotowaną marchewkę
  • dodajemy sól, pieprz, paprykę, majeranek, natkę pietruszki oraz ocet balsamiczny 
  • wszystko miksujemy aż uzyskamy konsystencje pasty kanapkowej 
  • gdy uznamy, że pasztet wyszedł nam za suchy możemy dodać 2-3 łyżki rosołu lub oliwy 
  • GOTOWE :) SMACZNEGO

P.S. przechowywać w lodówce pod przykryciem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...