sobota, 26 października 2013

Racuchy z jabłkami

Składniki /porcja dla dwóch osób/
  • 125g mleka
  • 125g mąki
  • 2 jajka 
  • ok. 60 dag jabłek 
  • dwie szczypty cynamonu 
  • szczypta soli
  • 15g cukru 
  • cukier puder

 
Sposób przygotowania:
  • oddzielić dokładnie białka od żółtek
  • do żółtek dodać mleko, mąkę, cukier, szczyptę soli oraz cynamon i wszystko dokładnie mieszamy do połączenia się składników 
  • jabłka obierz, pokrój na większe kawałki, dodaj do ciasta i wymieszaj
  • białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj z przygotowanym ciastem
  • placuszki smaż na rozgrzanym oleju, na małym płomieniu
  • podając placuszki posyp je cukrem pudrem z dodatkiem cynamonu oraz obowiązkowym kubkiem mleka

2 komentarze:

  1. pysznie wygladaja :)
    wiem że nikt nie lubi zostawiania linków do siebie, ale dzieki temu możemy się wszystkie odnależć :)
    mam nadzieję że się nie gniewasz… :) u mnie jest wszystkiego po troszku - kuchnia moda kosmetyki zapachy :)
    to juz ostatnie dni konkursu zapraszam :)
    mybeautyjoy.blogspot.co.uk

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam, dzięki za Twoją wiadomość i zapraszam do częstych wizyt, SMACZNEGO

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...